printlogo


نخستین دور گفت‌وگوهای برجامی در دولت سیزدهم با رویکرد لغو مؤثر و قابل راستی آزمایی تحریم‌ها آغاز شد
مذاکره واقعی
هفتمین دور مذاکرات وین که نخستین دور این مذاکرات در دولت سیزدهم است، از دیروز با هدف رفع تحریم‌های ظالمانه به ریاست مشترک باقری کنی رئیس هیئت مذاکره‌کننده ایران و انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در محل هتل کوبورگ آغاز شد.

باقری: تا  کارزار فشار حداکثری نفس می‌کشد، احیای برجام سخن گزافی بیش نیست
به گزارش ایرنا علی باقری در این نشست بر لزوم لغو تمامی تحریم‌های غیرانسانی و قهرآمیز آمریکا علیه ملت ایران تأکید کرد و با اشاره به اینکه ایران در عمل پایبندی خود به تعهداتش را نشان داده گفت: تا زمانی که کارزار فشار حداکثری آمریکا نفس می‌کشد، احیای برجام سخن گزافی بیش نیست. مذاکره‌کننده ارشد ایران در این نشست همچنین با یادآوری سالگرد شهادت شهیدان شهریاری و فخری‌زاده، یاد و خاطره تمام شهدای هسته‌ای ایران را گرامی داشت.
به گفته نماینده اتحادیه اروپا، مذاکرات تا فردا ادامه خواهد داشت و دو کارگروه رفع تحریم ها و هسته ای به ترتیب از امروز و فردا کار خود را شروع خواهند کرد. به گزارش انتخاب انریکه مورا همچنین ادعا کرده «ایران پذیرفته است بر اساس 6 دور اول مذاکرات، کار جلو برود، اما می خواهد «حساسیت‌های سیاسی» دولت جدید تهران در مذاکرات گنجانده شود». 

امیرعبداللهیان: طرف مقابل اراده سیاسی داشته باشد توافق خوب در دسترس است
این ادعا در شرایطی است که وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته در موضعی تأکید کرد: «ایران با حسن نیت و جدیت در مذاکرات وین حاضر شده است تا به یک توافق خوب برسد، اما درخواست‌های فرابرجامی را نخواهد پذیرفت. ما معتقدیم توافق ممکن و در دسترس است اگر اراده سیاسی طرف‌های مقابل نیز در عمل وجود داشته باشد». اولیانف نماینده روسیه هم آغاز مذاکرات را «بسیار موفقیت‌آمیز» دانست. 
همزمان با این گفت و گوها وال استریت ژورنال درباره مذاکرات با توصیه به دولت آمریکا برای عدم توافق با ایران نوشت: التماس های تیم بایدن تنها سبب مصمم‌تر شدن ایران برای تقاضا کردن به منظور توافقی شده که حتی از توافق زمان اوباما هم ضعیف تر است. به گزارش ایسنا مذاکرات هسته‌ای در آخرین هفته های کاری دولت دوازدهم به چارچوبی مشخص که بتوان به یک توافق محتمل برای رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکا برسد، نزدیک شده بود اما با توجه به تعلل آمریکا در تصمیم گیری و نداشتن اراده کافی برای لغو تحریم‌ها و طرح برخی درخواست‌های فرابرجامی، مذاکرات به نتیجه نرسید.
در مذاکرات جدید کشورمان به جز علی باقری به عنوان معاون سیاسی وزارت خارجه، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی امیر عبداللهیان، رضا نجفی معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه، غلامرضا پناهی معاون امور ارزی و بین الملل بانک مرکزی، علی فکری معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، احمد اسدزاده سرپرست معاونت بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت و ابراهیم شیبانی رئیس کمیسیون اقتصادی شورای راهبردی روابط خارجی به همراه تیم های کارشناسی‌شان علی باقری را همراهی می‌کنند. بنا بر این ترکیب هیئت اصلی مذاکره کننده به سرپرستی علی باقری تقریباً همان ترکیب قبلی است و تغییر قابل توجهی نداشته است.