printlogo


نکته‌های ناب
غیب‌گویی، خاصیت قرآن است

در تفأل به قرآن عجایب و غرایب دیده شده است. آقایی می‌گفت: با قرآن برای مطلبی استخاره کردم، درست اسم همان مطلب در آمد!
این قرآن است که این وضعیت را دارد و این غیب‌گویی، خاصیت قرآن است. ولی مردم آن را از استخاره‌کننده می‌دانند که چقدر فلانی آدم خوبی است و از غیب خبر می‌دهد. اگر این‌گونه است، پس چرا همین آدم بدون قرآن نمی‌تواند از غیب خبر بدهد؟
به آقای شیخ (متأسفانه نام این بزرگوار به یاد نمانده) که استخاره می‌کرد و پاسخ استخاره را می‌داد، گفتند: مگر غیب می‌دانی؟ گفت: مگر نمی‌بینید از روی قرآن می‌گویم؟!
شگفتی‌های قرآن
در روایت درزمینه اوصاف قرآن آمده است: «لاَ تَفْنَی عَجَائِبُهُ؛ شگفتی‌های آن پایان‌ناپذیر است» (ارشاد القلوب، جلد اول، صفحه ۸) همچنین در آیه شریفه می‌فرماید: «وَ نَزَّلْنا عَلَیْكَ الْكِتابَ تِبْیاناً لِكُلِّ شَیْ‌ءٍ؛ قرآن را بر تو فرو فرستادیم تا بیانگر هر چیز باشد». (سوره نحل، آیه ۸۹)
بعد از این تعبیر دیگر چیست؟! کسی که این مطلب را که قرآن «تِبْیان كُلِّ شَیْ‌ءٍ» است دنبال کند، عجایب و غرایب می‌بیند. ولی متأسفانه ما ضعیفیم و می‌ترسیم اگر تفأل به قرآن بزنیم بلایی بر سرمان بیاید! نمی‌دانیم اگر آن بلا نمی‌آمد، بلاهای دیگر بدتر از آن بر سرمان می‌آمد.
شما استخاره نکنید!
آقای بروجردی «قدس سره» به کسبه و تجار می‌فرمود: در مورد تجارت استخاره نکنید؛ زیرا اگر زیان دیدید خیال می‌کنید استخاره شما را ورشکست کرده است!
این گونه افراد نمی‌دانند اگر استخاره نمی‌کردند و اقدام نمی‌کردند، چه می‌شد و به چه هلاکت (مالی یا جانی) بدتر از آنچه پیش آمده، مبتلا می‌شدند.

استخاره آیت‌الله بهجت با تسبیح
بنده هم هر وقت برای خود استخاره می‌گیرم با تسبیح استخاره می‌کنم (نحوه استخاره معظم‌له فرستادن سه صلوات و گرفتن یک قبضه از تسبیح و جدا کردن دو تا دو تا از دانه‌های آن. در نهایت اگر یکی باقی ماند، خوب و اگر دو تا ماند بد است) و برای ترک هم معمولٌ به است و اگر میانه باشد(یعنی فعل و ترک هر دو خوب باشد) انجام نمی‌دهم، مگر اینکه فعل آن خوب و ترکش بد باشد.