printlogo


چیزی به نام جنگ دینی نداریم

ما همه در یک کاروان و زیر یک پرچم هستیم... خدا و مقدسات ما یکی است و یک خانواده‌ایم، بنابراین هر حرکتی برای تقابل یا تفکیک بین مسلمان، مسیحی، یهودی و زرتشتی، شرک و کفر است و ما در اسلام چیزی به نام جنگ دینی نداریم.
البته اختلاف نظر یک بحث است و به دنبال کلمه سواء گشتن بحث دیگری است و باید به دنبال چیزی برویم که مسیحی، یهودی و زرتشتی همه قبول دارند. نمایندگانی از آمریکا، صهیونیسم و آل‌سعود نمایندگان ادیان الهی محسوب نمی‌شوند. خداوند در قرآن به پیامبر(ص) فرموده است به اهل کتاب بگو دنبال تعالی باشند و در این خصوص سراغ کلمه مشترک بروند؛ چرا که خدای همه آن‌ها یکی است و همه او را عبادت می‌کنند.
در ادیان الهی، کسی ارباب کس دیگری نیست و همه با هم مساوی‌اند و در کنار هم به خلق خدمت می‌کنند. تعابیر قرآن راجع به حضرت مریم(س) و حضرت عیسی(ع)، تعابیری مهم و حضرت مریم(س) از چهار زن برتر از دیدگاه اسلام است... در قرآن آمده است به مسلمانان بگو نزدیک‌ترین مردم به شما مسیحیان هستند، وقتی که از آیات خداوند برای آن‌ها خوانده می‌شود اشک در چشمانشان جاری می‌شود؛ چرا که آن‌ها دنبال حق هستند و می‌گویند به خدا ایمان دارند و همیشه در کنار صالحان تاریخ باقی خواهند ماند... پیامبر(ص) می‌فرماید: مسیحیان، یهودیان و مسلمانان امت واحده هستند و هر کس به این‌ها که اهل کتاب هستند، اهانت و ستم کند در قیامت من دادستان خواهم بود.
در قرآن از سه دسته از کافران یاد شده؛ یک دسته کسانی که غیرمسلمان، اما بر حق هستند و از طریق مشترکات با آن‌ها گفت‌وگو می‌کنیم و بیش از ۹۰درصد با آن‌ها دارای اشتراکات هستیم. دسته دیگر کسانی هستند که حرف ما را قبول ندارند، اما با ما وارد جنگ نمی‌شوند و قرآن می‌گوید به آن‌ها نیکی کنید و به آن‌ها اهانت نکنید، اما دسته دیگری هستند که با مسلمانان وارد جنگ می‌شوند مانند فرعون، قیصر و نمرود و همچنین نمونه‌های امروزی که بر جهاد با آن‌ها تأکید شده است.
(برگرفته از نشست کنگره بین‌المللی ولایت اجتماعی زن با موضوع معاصرسازی سبک زندگی حضرت مریم(س)/ خبرگزاری مهر)