printlogo


۲۲ سال خشکسالی پایان می‌یابد؟
هدررفت آب، 10 درصد بالاتر از میانگین کشوری!

هدررفت آب در خراسان جنوبی ۱۰درصد از میانگین کشوری بیشتر است که بخش اعظم آن به دلیل فرسودگی شبکه‌ای است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کوچه‌هایی در شهرستان درمیان وجود دارد که آب در آن جاری است، اما این آب نه رواناب و نه آب جاری شده از قنات روستاست بلکه ناباورانه مدت‌هاست آب حاصل از ترکیدگی لوله‌ها در کوچه‌ها جاری است. ۲۲ سال است این استان با خشکسالی دست‌وپنجه نرم می‌کند. از یک طرف تعدادی از روستاییان استان منتظر رسیدن یک تانکر آب هستند، اما در طرف دیگر آب حاصل از ترکیدگی لوله‌ها به راحتی هدر می‌رود.
یکی از شهروندان شهرستان درمیان گفت: در خانه‌هایمان آب پیدا نمی‌شود، اما ۲۴سال است مثل آب خوردن آب از وسط کوچه‌هایمان هدر می‌رود. یکی از روستاییان خاطرنشان می‌کند: از ابتدای امسال تاکنون برای سومین بار خانه‌هایمان را با گچ و رنگ درست کرده‌ایم. به نظر می‌‌رسد وسعت استان و نبود تیم‌های‌های نظارتی کافی برای جلوگیری از هدررفت آب درد دیگر این بحران در استان است.دولت هر ساله حدود ۱۰۹میلیارد تومان برای تأمین آب روستا‌های استان هزینه می‌کند که به خاطر فرسودگی لوله‌ها ۴۰درصد آب یعنی سالانه حدود ۴۶میلیارد تومان از اعتبار دولتی هدر می‌رود.
برای کاهش هدررفت آب، حدود ۵۵۰میلیارد تومان اعتبار در بخش شهری و روستایی مورد نیاز است که از ابتدای امسال تاکنون حدود ۵۰میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ملی و استانی برنامه‌ریزی شده است. امامی گفت: پیش‌بینی می‌شود افزون بر ۶درصد در شبکه‌های آب روستایی و ۳درصد در شبکه‌های شهری کاهش هدررفت آب داشته باشیم که طی دو سال آینده هدررفت آب در استان به کمتر از ۲۵درصد می‌رسد.