printlogo


مرکز درمان ناباروری خراسان شمالی عقیم است

نبود مرکز مجهز یکی از عمده مشکلات درمانی زوج‌های نابارور خراسان شمالی است که گفته می‌شود این امر آن‌ها را با چالش‌های متعددی مانند سفر به دیگر استان‌ها و تحمیل هزینه‌های اضافی مواجه کرده است. مسائل مالی از دیگر دست‌اندازهای مسیر درمان زوج‌های نابارور است. اگرچه اعلام می‌شود تسهیلاتی به زوج‌های نابارور پرداخت می‌شود اما براساس اعلام برخی کارشناسان، این تسهیلات تنها به زوج‌هایی با ناباروری اولیه که تاکنون فرزندآوری نداشته‌اند پرداخت می‌شود.
سرایی، کارشناس باروری سالم در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت‌وگو با ایسنا، اعلام می‌کند: تجهیز مرکز ناباروری بیمارستان بنت‌الهدی از نیازهای اساسی زوج‌های نابارور در خراسان شمالی است.
وی با بیان اینکه اکنون مرکز درمان ناباروری سطح۲ در استان فعال است، می‌افزاید: نیازمند راه‌اندازی مرکز سطح۳ هستیم و این مهم نیز با تخصیص اعتبار و تجهیز مرکز کنونی ممکن است.
براساس آخرین اطلاعات موجود، 3هزار و ۴۰۹زوج نابارور در استان ثبت شده اما این عدد قطعی نیست، همچنین در آخرین بررسی برای ارتقای مرکز ناباروری استان، ۵۵میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز برآورد شده است.
وی بیان می‌کند: ۱۶درصد از زنان متأهل ۱۵ تا ۴۶ سال در این استان مشکل ناباروری دارند، در واقع تعداد زنان متأهلی که در این استان مشکل ناباروری دارند، ۲۸ هزار نفر است.
سرایی خاطرنشان می‌کند: یکی دو سالی است قول تجهیزات لازم برای تکمیل مرکز درمان ناباروری استان از سوی وزارتخانه داده شده، اما هنوز اختصاص نیافته است.
در حال حاضر در مرکز درمان ناباروری استان ۵۸۰ پرونده فعال وجود دارد.