printlogo


در بازرسی سرزده مطرح شد
آخرین اخطار به دامپزشکی‌های ناقض بهداشت
از همین رو در فاصله زمانی دو ماه دو نوبت موضوع مورد رصد قرار گرفت و مشکلاتی در این زمینه شناسایی و برای حل موارد بهداشتی و رفع نقض قوانین دستوراتی نیز صادر شد.

غذای حیوان داخل یخچال آزمایشگاه!
در بررسی‌های قضایی مشخص شد تعدادی از کلینیک‌های دامپزشکی باید براساس تبصره ماده14 ضوابط و روش‌های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته که اشاره دارد به «تفکیک انواع مختلف پسماندهای پزشکی بر حسب چهار دسته اصلی از یکدیگر ضروری است»، اقدام می‌کردند که این اقدام به دقت صورت نگرفته و پسماند‌های عادی و عفونی با هم مخلوط بود و هیچ‌گونه جداسازی صورت نمی‌گرفت. مورد بعدی که مقام قضایی مشاهده کرد این بود که براساس ماده30 ضوابط مدیریت پسماند پزشکی باید سطل‌های مخصوص حمل و نگهداری پسماند پزشکی پس از هر بار خالی شدن، شست‌وشو و ضدعفونی شوند، در حالی که مشخص بود در برخی کلینیک‌های دامپزشکی این‌گونه نبود و به قوانین اعتنایی نمی‌شد.
یکی دیگر از ایرادهای بهداشتی موجود در مراکز مذکور به رعایت نکردن ماده35 ضوابط و روش‌های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته برمی‌گشت که براساس آن زمانی که سه چهارم ظروف و کیسه‌های محتوی پسماندهای ویژه پزشکی پر شد باید پس از بستن، آن‌ها را جمع‌آوری کرد، در صورتی که مواردی وجود داشت که ظروف مذکور پر شده اما همچنان در محل نگهداری می‌شد. در این زمینه هم مقام قضایی به متخلفان تذکر داد.
از سوی دیگر در این بازدید میدانی مشاهده شد ضوابط برچسب‌گذاری کیسه‌ها و یا ظروف حاوی پسماند (ماده33 ضوابط مورد اشاره) از سوی تعدادی از کلینیک‌های دامپزشکی نادیده گرفته شده و به آن عمل نمی‌کردند.
این موارد قسمتی از نقض قوانین بهداشتی در برخی کلینیک‌های دامپزشکی متخلف شهر مشهد بود و در این میان مراکزی بودند که نسبت به جمع‌آوری همه روزه پسماند‌های عفونی و عادی و حمل آن به محل‌های تعیین شده اقدام نمی‌کردند و توجهی به رعایت ضوابط قانونی نداشتند که در این راستا هم هشدار اصلاح رویه به متخلفان داده شد.
بر اساس ماده41 ضوابط و روش‌های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته، باید پسماند‌ها در محل به دور از تأثیر عوامل جوی نگهداری شوند و وضعیت کلی بسته‌بندی یا ظرف آن‌ها در برابر شرایط نامساعد آب و هوایی مثل باران، برف، گرما، تابش خورشید و نظایر آن‌ها محافظت شود که متأسفانه مواردی وجود داشت که محفظه‌های نگهداری این موارد در فضاهای باز و در معرض مستقیم عوامل جوی نگهداری می‌شدند.
همچنین موردی مشاهده شد که غذای حیوانات در داخل یخچال آزمایشگاه نگهداری و خونابه آن تا کف آزمایشگاه کلینیک مذکور جاری شده بود که رعایت نشدن موارد قانونی صورتجلسه شد.

پلمب در چند قدمی کلینیک‌های متخلف
قاضی ابراهیم‌زاده در این زمینه به خبرنگار قدس گفت: هرچند در دومین بازدید میدانی که از کلینیک‌های دامپزشکی سطح شهر صورت گرفت به مراتب ایرادها نسبت به نخستین بازدید کاهش یافته بود، اما همچنان برخی نقض ضوابط مدیریت پسماند به چشم می‌خورد که در این زمینه به مسئولان کلینیک‌های مذکور آخرین تذکر هم داده شد.‌ این مقام قضایی تصریح کرد: برای آخرین بار مهلت یک ماهه داده شد تا مشکلات بهداشتی مشاهده شده رفع شود و در صورتی که این اقدام صورت نگیرد برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و براساس ماده114 آیین دادرسی کیفری، نسبت به پلمب کلینیک‌های دامپزشکی متخلف اقدام خواهد شد. از سوی دیگر هیچ کلینیک دامپزشکی حق ایجاد پانسیون برای نگهداری و فروش حیونات را ندارد که در این زمینه هم مواردی مشاهده و برای رعایت موضوع تذکر داده شد.