printlogo


تولیت آستان قدس رضوی:
شهید سلیمانی نماد وحدت امت اسلام است
به گزارش آستان‌نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی در گردهمایی تقریب مذاهب و روحانیون که به مناسبت دومین سالگرد شهادت حاج‌قاسم سلیمانی با حضور علمای شیعه و اهل سنت در مصلای کرمان برگزار شد، با بیان اینکه هر شهر و دیاری به جهاتی قداست و ارزش پیدا می‌کند، گفت: مدینه‌النبی به سبب وجود مبارک پیامبر گرامی اسلام(ص) قبله دل‌های تمام مسلمانان عالم است، کربلا به دلیل خون‌های پاکی که در روز عاشورا در آن سرزمین ریخته شد قداست پیدا کرد و ملجأ عاشقان و عارفان شد، مشهد به خاطر وجود مبارک پاره تن پیغمبر(ص) حضرت علی بن موسی الرضا(ع) مشهد مقدس و ارض اقدس نام گرفت و کرمان به سبب وجود مدفن سرباز سرافراز اسلام، یک عارف، مجاهد، عاشق و خدمتگزار قداست یافت ‎و بر ارزش و معنویتش افزوده شد. امروز نه تنها از سراسر ایران اسلامی بلکه از سراسر دنیا برای زیارت مرقد شریف سردار سلیمانی، این انسان پاکباخته و عاشق خداوند به کرمان می‌آیند و از مرقد شریف این سردار سرافراز اسلام الهام می‌گیرند.


الهام‌بخش آزادگان
وی در ادامه به جنبه‌های مختلف زندگی شهید سلیمانی اشاره و زندگی این شهید ‎بزرگوار را الهام‌بخش آزادگان دانست و ابراز کرد: تشییع باشکوه پیکر شهید سلیمانی سند عطف جریان مقاومت و بیداری امت اسلام بود؛ با وجود تبلیغات سوء دشمنان در خصوص عدم همراهی مردم با خط مقاومت و جریان بیداری و جهاد، تشییع کم‌نظیر پیکر پاک این شهید سرافراز خط بطلانی بر سال‌ها تبلیغات مسموم دشمنان کشید.
شهید سلیمانی نماد یک جریان خاص نبود، او نماد ملت و امت اسلام بود و این حقیقت را تشییع پیکر پاکش به اثبات رساند. ایشان درون یک مرز گنجانده نمی‌شود، او متعلق به هیچ مذهب، جریان و جناح خاص نبود. شهید سلیمانی متعلق به جهان مظلومین بود. او در شرایطی در فلسطین مبارزه و به مبارزان فلسطینی کمک‌هایی تأثیرگذار، سرنوشت‌ساز و تعیین‌کننده کرد که تقریباً تمام جامعه فلسطینیان، مسلمانان اهل سنت هستند.
شهید سلیمانی به مسیحیان و ایزدی‌های عراق، ترکمن‌ها و کردها کمک می‌کرد و از سقوط سرزمین‌های آن‌ها در برابر داعش جلوگیری کرد و جان‌های بسیاری را نجات داد.
وی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب در خصوص «مکتب سلیمانی» عنوان کرد: اگر کسی فقط دارای یک بعد از ابعاد و فضیلت‌های انسانی و بشری باشد آن را صاحب مکتب نمی‌خوانند، صاحب مکتب کسی است که دارای ابعاد گوناگون باشد و شهید سلیمانی این گونه بود.

تجلی فضیلت‌ها
تولیت آستان قدس رضوی ابعاد گوناگون زندگی شهید سلیمانی را تجلی فضیلت‌‎ها و خوبی‌ها خواند و ابراز کرد: شهید سلیمانی با همه عظمت و جایگاه نظامی که داشت، همواره در میان مردم حضور می‌یافت و خود را جدا از مردم نمی‌دانست. در برخورد با مردم و ضعیفان از جهات احساسی و عاطفی بسیار بالایی برخوردار بود، با تمام عظمتی که داشت هیچ‌ گاه شأنی برای خود قائل نبود و ذره‌ای تکبر در وجودش نداشت و تمام ملت را صرف‌ نظر از گرایش‌ها و سلایق حقیقتاً دوست می‌داشت، لذا خداوند نیز محبت او را در دل همه مردم قرار داد.
اخلاص در رأس ویژگی‌های ممتاز شهید گران‌قدر سلیمانی بود، اخلاص است که موجب رشد و تعالی معنوی انسان می‌شود و دل‌ها را تسخیر می‌کند که این ویژگی در این شهید والامقام بارز بود.
شهید سلیمانی رسانه نداشت و کمتر در تلویزیون مشاهده می‌شد و هیچ ‌گاه به دنبال نشان دادن خود نبود، اما جمعیتی که از اقشار گوناگون برای تشییع پیکر شهید سلیمانی گرد آمدند، نشان داد که خداوند چگونه یک مؤمن را در دل‌های مردم محبوب می‌گرداند. شهید سلیمانی فردی نظامی است، اما هنگام سخنرانی از موضع کرامت انسانی و رأفت سخن می‌گوید، به جوانان و نسل جدید و آن‌هایی که به ‌ظاهر هنجارهای اجتماعی و دینی را رعایت نمی‌کنند از کلام و زبان احسن استفاده می‌کند و  نگاهی توأم با مهربانی و رأفت پدرانه دارد، نوع ادبیاتی که در خصوص این افراد به کار می‌برد قابل ‌توجه است، تعابیری همچون «این‌ها فرزندان ما هستند» و «برادران و خواهران ما هستند» که این شهید والامقام به کار می‌برد، درس‌آموز است.

سرباز ولایت
وی «ولایت‌مداری» را از دیگر ویژگی‌های شهید سلیمانی معرفی و اظهار کرد: ‎ شهید سلیمانی با وجود برخورداری از نبوغ در مسائل نظامی و سیاسی و برخورداری از قدرت تحلیل و نظریه‌پردازی، در برابر رهبر معظم انقلاب کاملاً مطیع و تسلیم بود و رمز موفقیت این شهید عزیز سربازی ولایت و حرکت با اعتقاد در چارچوب اوامر رهبری بود.
شخصیت حاج‌قاسم بسیار بزرگ‌تر و فراتر از جناح‌ها و احزاب بود، او تنها در جریان انقلاب بود و شخصیتی ملی داشت، این سرمایه و شخصیت ملی باید حفظ شود و نباید اجازه مصادره شهید سلیمانی را داد.
شهید سلیمانی سیاسی بود اما جناحی نبود، هیچ کس نمی‌تواند سندی ارائه دهد که شهید سلیمانی وابسته به جریانی بوده است، او تنها وابسته به انقلاب و اسلام بود و نماد انقلاب را نیز ولی فقیه می‌دانست او تنها رنگ خدایی داشت و وام‌دار هیچ کس نبود.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه شهید سلیمانی در تواضع، اخلاص، مردم‌داری و ادب سرآمد بود؛ مردم‌داری را از دیگر ویژگی‌های شهید سلیمانی دانست و گفت: این شهید بزرگوار جذب حداکثری داشت و مورد اقبال مردم بود، هر کجا مردم به کمک نیاز داشتند به کمک آن‌ها می‌شتافت که نمونه آن‌ها در سیل خوزستان و سیستان و بلوچستان مشهود است.
گره‌گشایی از کار مردم
تولیت آستان قدس رضوی همچنین در آیین گردهمایی خادمیاران استان کرمان شرکت کرد. 
وی در این گردهمایی با بیان اینکه حضرت رضا(ع) واسطه رضایت خداوند از مخلوقاتش است، گفت: جلب رضایت و خشنودی خداوند که بزرگ‌ترین سعادت انسان است از طریق حضرت رضا(ع) حاصل می‌شود. خوشبختی و سعادت دنیا و آخرت ما در گرو همین جلب محبت است و یکی از راه‌ها، کاری است که شما خادمیاران در رأس برنامه‌های خود قرار داده‌اید و آن هم رسیدگی به نیازمندان و احسان‌جویان با عنوان کانون‌های خادمیاری به نام مبارک حضرت رضا(ع) است.
یکی از کارهایی که معصومین(ع) در دوران زندگی بابرکتشان لحظه‌ای از آن غفلت نمی‌کردند رسیدگی به مشکلات و گره‌گشایی از کار مردم بود، ائمه اطهار(ع) این مهم را بر هر کار مستحب دیگری ترجیح می‌دادند و سیره آنان باید برای همه ما الگو باشد. هر کس در حد توان و قدرت از مال، آبرو، اعتبار، عقل، توان جسمی و فکری و... خود برای رفع مشکلات مردم صرف کند، این کار موجب جلب رضایت حضرت رضا(ع) می‌شود و چه بهتر که با نام و پرچم این امام انجام شود.