printlogo


خطیب‌زاده در پاسخ به قدس تأکید کرد
پاسخ منفی تهران به توافق موقت
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به طرح پیشنهاد توافق موقت هسته‌ای با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران پایدار و قابل اتکاست و هیچ چیزی را کمتر از این نمی‌پذیرد، به خبرنگار قدس گفت: توافق موقت یا چیزهای شبیه این، هیچ‌گاه در دستورکار ما نبوده است. سعید خطیب‌زاده در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه افزود: موضع ما درباره آنچه در وین در حال گفت‌وگو است، روشن و ثابت است. ماهیچ چیزی را کمتر از یک توافق پایدار نمی‌پذیریم؛ زیرا آن‌چه برای ما اصالت دارد، کیفیت آن چیزی است که توافق می‌شود.

پیش‌شرط نمی‌پذیریم
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در واکنش به اظهارات اخیر رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که گفته است حصول توافق هسته‌ای بدون آزادی چهار تن از اتباع دوتابعیتی که به اتهام جاسوسی در ایران دوران محکومیت خود را می‌گذرانند ممکن نخواهد بود، تصریح کرد: ایران هیچ پیش شرطی را از روز اول نپذیرفته و نخواهد پذیرفت و طرح این موضوعات اگر برای مسائل داخلی و رسانه‌ای باشد از آن عبور می‌کند، ولی معتقدیم مذاکرات به اندازه کافی پیچیده است و نباید با چنین اظهاراتی آن را پیچیده‌تر کرد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به بازداشت و گروگان‌گیری اتباع ایرانی در آمریکا به اتهام واهی دورزدن تحریم‌های غیر قانونی و یک‌جانبه ایالات متحده یادآور شد: درباره وضعیت اتباع ایرانی بازداشت شده در آمریکا نگرانی خود را از ابتدا اعلام کردیم و به خاطر موضوعیت انسانی این داستان چه به صورت مستقیم چه غیرمستقیم و چه پیش از مذاکرات و چه همراه با این مذاکرات این موضوع در دستورکار ما بوده، ولی طبیعی است که دو مسیر مختلف است. خطیب زاده درباره مذاکرات وین افزود: در حوزه راستی‌آزمایی پیشرفت‌ها قابل توجه‌تر از حوزه تضامین بوده و ایده‌ها و پیشنهادهای ارائه شده در دست بررسی است، اما همچنان موضوعات مهم باقی مانده‌اند. ولی باید تصمیم سیاسی در واشنگتن درباره برخی از این موضوعات گرفته شود تا شاهد پیشرفت توافق باشیم. خطیب‌زاده تأکید کرد: اکنون از هر زمان دیگری به توافق نزدیک‌تریم در عین حال به همان میزان به نقطه‌ای که آمریکا تصمیم سیاسی لازم را اتخاذ نکند و توافق با مشکل روبه‌رو شود، نزدیک هستیم.

مذاکره با طالبان درباره حقابه ایران
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره رهاسازی آب سد کمال‌خان و مذاکرات با طالبان در مورد حقابه ایران نیز با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته تنها ۵ درصد از این حقابه توسط حاکمان افغانستان پرداخت شده، اظهار کرد: اصول حقوق بین‌الملل شامل وفای به عهد و اصول حسن همجواری تأکید می‌کند که هر کس در افغانستان حاکم است این حقابه را برای ایران و مردم منطقه و طبیعت منطقه قائل شود و در گفت‌وگوهای اخیر با مقامات هیئت سرپرستی افغانستان نیز بر این موضوع تأکید شد.