printlogo


در نشست خبری تشریح شد
جزئیات دومین جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع)
دبیر اجرایی جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) بخشی از جزئیات دومین دوره برگزاری این جشنواره را تشریح کرد.

به گزارش آستان نیوز، محسن هوشمند، در نشست خبری دومین دوره جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) که با حضور اصحاب رسانه در تهران برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت موضوع رسانه در حوزه فرهنگ رضوی، از سال گذشته و به همت مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی، برگزاری جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) پایه‌گذاری شد تا ضمن فراهم آوردن زمینه‌ای برای قدردانی و تجلیل از رسانه‌های فعال در حوزه رضوی، بستری را فراهم آورد که آثار رسانه‌ای به لحاظ کمی و کیفی ارتقا یابند.

4 هدف اصلی
دبیرخانه این جشنواره نیز در دومین دوره برگزاری این رویداد، چهار هدف مهم را تعیین کرده که شامل «شناسایی و شبکه‌سازی خادمان رسانه‌ای و تعامل بیشتر با تولید و توزیع‌کنندگان محتوای رسانه‌ای مرتبط با فرهنگ رضوی»، «تعمیم و گسترش تولیدات رسانه‌ای مرتبط با سیره رضوی در بستر رسانه‌های گوناگون به ویژه رسانه‌های نوین»، «شبکه‌سازی و حمایت از پدیدآورندگان آثار رسانه‌ای رضوی» و «عمق‌بخشی به محتوای رسانه‌ای مرتبط با سیره و معارف رضوی» است.
محورهای موضوعی جشنواره نیز شامل چهار بخش «سیره رضوی»، «زائر و زیارت رضوی»، «وقف و نذر رضوی» و «خدمت رضوی» است، ضمن آنکه توسعه بخش‌های جشنواره و ایجاد امکان ارزیابی آثار منتشر شده در رسانه‌های بین‌المللی نیز یکی از تغییرات عمده در دومین جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) است. وی اضافه کرد: بخش‌های اصلی ارسال آثار نیز شامل «مطبوعات و خبرگزاری‌ها»، «رسانه‌های صوتی و تصویری»، «رسانه‌های مجازی»، «عکس و گرافیگ» و ... است. اصحاب رسانه و عموم کاربران فضای مجازی تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۱ برای ارسال آثار خود به دومین دوره جشنواره فرصت خواهند داشت و آیین پایانی این دوره نیز در خردادماه سال آینده برگزار می‌شود.

فرصتی برای تولید محتوای رسانه‌ای 
عبدالکریم خیامی، عضو هیئت علمی جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) نیز در این نشست گفت: فرهنگ رضوی که موضوع محوری جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) است، دارای ابعاد و زوایای گسترده‌ای است که همه اصحاب رسانه، دانشگاهیان و حتی عموم مردم می‌توانند از زاویه دید خود به آن پرداخته و آثاری را برای شرکت در جشنواره داشته باشند.
پیشنهاد می‌کنم همه رسانه‌ها و حتی عموم مردم که تولیدکننده حرفه‌ای محتوا نیستند با استفاده از تلفن همراه و قلم، در حد نگارش یک یادداشت، متن و یا شعری کوتاه هم شده در این جشنواره شرکت کنند؛ چرا که مطمئناً با مشارکت و تولید اثری در حوزه رضوی، این خدمت در روز قیامت دستگیر ما خواهد بود.

راهبردهای شاخص جشنواره 
در این نشست ، دکتر اکبر نصراللهی نیز در تشریح راهبردهای شاخص جشنواره گفت: این جشنواره از نظر نوع رقابت، موضوعیت و پیام آن با موارد مشابه تفاوت دارد، در دیگر جشنواره‌ها، خالقان آثار به جنبه‌های مادی توجه دارند، اما در این رقابت خالقان آثار و پژوهندگان فرهنگ رضوی تلاش دارند پیام‌های ناب انسانی، اخلاقی و اسلامی را صادقانه، صریح، جامع و صحیح تولید کنند و از یکدیگر سبقت بگیرند، در واقع رقابت در این جشنواره از جنس سبقت گرفتن بر سر انجام کار خیر است.
دبیرعلمی جشنواره رسانه ای امام رضا(ع) شرکت‌کنندگان در این رویداد را نیز متفاوت خواند و افزود: بسیاری از شرکت‌کنندگان این جشنواره افراد معمولی و در واقع خادمان گمنام رسانه‌ای هستند که با کمترین امکانات از نقاط مختلف ایران و جهان در کنار افراد و رسانه‌های پر قدرت و حرفه‌ای نظیر صداوسیما، خبرگزاری‌ها و مطبوعات با تولید محتوا در مسیر ترویج فرهنگ رضوی کوشش می‌کنند تا عشق و ارادت خود را نشان دهند.
 جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) می‌تواند طلوع مبارک و امیدبخشی برای فردای رسانه‌های دینی باشد و تلاش کند حقایق مرتبط با سیره و فرهنگ رضوی را تولید و منتشر کند.

واقع‌نمایی و بازدارندگی 
وی راهبردهای شاخص این جشنواره را نیز تشریح کرد و گفت: بازدارندگی در قبال رسانه‌های ضد دین، واقع‌نمایی، عمق‌بخشی، توجه به منطق و عقلانیت، تدبیر و تدبر در کنار توجه به احساسات پاک‌دینی، مهم‌ترین راهبردهای این جشنواره است، ضمن آنکه در کنار این راهبردها، توجه به جامعیت، ساختار و تنظیم محتوا متناسب با مخاطبان و نوع رسانه حائز اهمیت است.
دکتر نصراللهی همچنین با اشاره به بخش‌های جدید این جشنواره افزود :  به جز بخش رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها که خبر اضافه شدن آن به جشنواره پیش از این اعلام شد،  به‌منظور ترویج مکتب حاج قاسم سلیمانی، امسال سیاست‌گذاران جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) تصمیم گرفتند، آثار فاخر مرتبط با امام رضا(ع) و مکتب حاج قاسم نیز مورد داوری و ارزیابی قرار ‌گیرد و در صورتی که حائز شرایط و امتیازات لازم باشند، از آن‌ها قدردانی خواهد شد.