printlogo


اعلام برنامه‌های آستان قدس رضوی برای بزرگداشت آیت الله سید حسن مدرس
زیارتگاه شهید مدرس قطب علمی و فرهنگی می‌شود
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و بقاع متبرکه آستان قدس رضوی، برنامه‌های این آستان برای تبدیل شدن زیارتگاه شهید مدرس(ره) به قطب علمی، فرهنگی و اجتماعی را تشریح کرد.

به گزارش آستان‌نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین علی اصغر عطاران طوسی در نشست خبری اعلام برنامه‌های بزرگداشت شهید مدرس(ره) که با حضور اصحاب رسانه در زیارتگاه آن شهید در کاشمر برگزار شد، گفت: در آستانه هشتاد و چهارمین سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس(ره) و با عنایت تولیت آستان قدس رضوی و حمایت‌های سازمان علمی و فرهنگی این آستان، اتفاقات و رویدادهای متفاوتی در راستای تبدیل زیارتگاه شهید مدرس(ره) به قطب علمی، فرهنگی و اجتماعی در حال انجام است.

از تأسیس دفتر پژوهشی تا آغاز به کار سامانه خدمات اجتماعی
عطاران طوسی به تشریح جزئیات برخی از این برنامه‌ها پرداخت و گفت: تأسیس دفتر پژوهشی، راه‌اندازی مرکز قرآن کریم، آغاز به کار سامانه‌هایی برای ارتباطات و خدمات اجتماعی و همچنین تأسیس کانون آموزش مهارت‌های مختلف مورد نیاز مردم از مهم‌ترین اقدامات زیرساختی در این زیارتگاه خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین به دنبال آن هستیم که این زیارتگاه را به فضایی شاخص تبدیل کنیم که بتواند برای نیازهای زندگی امروز مردم در حوزه‌های مختلف، پاسخ مناسبی داشته باشد. وی افزود: با استفاده از ظرفیت‌های شهید مدرس(ره) و ارادتی که مردم به این شهید دارند با یک برنامه‌ریزی دقیق و مدون می‌توانیم این مجموعه را به پایگاهی تبدیل کنیم که یک قطب اثرگذار در زندگی مردم باشد.

تبدیل زیارتگاه به پایگاه مردمی
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و بقاع متبرکه آستان قدس رضوی ادامه داد: باید زیارتگاه شهید مدرس(ره) را در تمامی عرصه‌هایی که می‌تواند برای مردم الهام‌بخش باشد، پشتیبانی کرد تا با اثرگذاری آن، یک زندگی سالم، پاک و آرام ترویج شود. در این راستا ظرفیت‌ها و امکانات خوبی در زیارتگاه وجود دارد که برای تکمیل آن، دفتر پژوهشی تأسیس و راه‌اندازی خواهد شد تا با تأکید بر حوزه اخلاق حکمرانی و اخلاق قانون‌گذاری متناسب با شهید مدرس(ره)، از توان علمی پژوهشگرانی که زیر نظر بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی فعالیت خواهند کرد، استفاده کند.
حجت الاسلام عطاران افزود: در مؤسسه فرهنگی و بقاع متبرکه آستان قدس رضوی رسالت و مأموریتی با عنوان زندگی به سبک بندگی تعریف کرده‌ایم و در این مأموریت به دنبال آن هستیم که بقاع متبرکه را به پایگاهی برای گسترش زندگی سالم، پاک و آرام تبدیل کنیم؛ در این راستا استفاده از ظرفیت بقاع متبرکه و تمامی کانون‌ها و تشکل‌هایی که با ما در ارتباط هستند مورد توجه خواهد بود.
وی ادامه داد: در بقاع متبرکه تحت مدیریت آستان قدس رضوی در تلاش هستیم با ارائه و اجرای مجموعه‌ای از برنامه‌ها و سامانه‌ها، بتوانیم مدلی از زندگی را برای مردم به ارمغان بیاوریم که تفاوت زیادی با زندگی جاری مردم ندارد اما رنگ و بوی آن متفاوت و جهت‌گیری آن دقیق و هدفمند است.
حجت الاسلام عطاران تصریح کرد: درصدد هستیم خدمات ارائه شده در بقاع و مساجد وابسته به آستان قدس رضوی را ارتقا دهیم، به این معنا که وقتی یک زائر وارد این مجموعه‌ها می‌شود احساس نکند تنها یک نماز جماعت و دعا خوانده می‌شود بلکه باید گوشه و کنار زندگی مردم و نیازهای مشاوره‌ای، فکری، اجتماعی و فرهنگی آنان حمایت و هدایت شود.

سخنرانی رئیس مجلس در مراسم بزرگداشت
عطاران طوسی در تشریح برنامه‌های سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس نیز گفت: مراسم اصلی بزرگداشت هشتاد و چهارمین سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس(ره) با سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی  پنجشنبه 11 آذرماه در زیارتگاه این شهید راه حق و حقیقت برگزار می‌شود.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و بقاع متبرکه آستان قدس رضوی افزود: تهیه و تدوین سرود حماسی «نماینده جاودان ملت، مرد روزگاران»، برنامه «حکایت صالحین»، طراحی بروشور معرفی شهید مدرس(ره) به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی، برگزاری مسابقه فرهنگی، برپایی نمایشگاه کتاب «مجاهد نستوه» در زیارتگاه این شهید، اجرای ویژه‌برنامه نجوای عارفانه و قرائت دعای روح‌بخش کمیل در زیارتگاه و همچنین برگزاری دوره‌های آموزش ضمن خدمت کارکنان آستان قدس رضوی در راستای معرفی شهید مدرس به صورت مجازی، از برنامه‌های هشتاد و چهارمین سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس(ره) است.
به گفته عطاران طوسی، رونمایی از پوستر فراخوان ملی داستان‌نویسی با موضوع شهید مدرس(ره) در حوزه کودک و نوجوان، برپایی کارگاه زنده خوشنویسی و نقاشی با حضور هنرمندان استان و شهرستان با موضوع «گل‌واژه‌های ماندگار»، افتتاح شعبه دارالقرآن الکریم آستان قدس رضوی و پخش مستقیم دعای ندبه از شبکه اول سیما از جوار زیارتگاه شهید آیت‌الله مدرس(ره) از دیگر برنامه‌های سالگرد این عالم وارسته است.