printlogo


پای صحبت دو تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه امام رضا(ع) که خود نیز در این دانشگاه درس خوانده‌اند
همچنان دانشجوی این آستانیم
شانزدهم آذرماه در تقویم تاریخ رسمی کشور، «روز دانشجو» است. دوران دانشجویی برای بسیاری از افراد همراه با خاطرات خوش دیروز است و در این میان شنیدن سخنان برخی از استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها که خود دوران دانشجویی را تجربه کرده‌اند، خالی از لطف نیست. به مناسبت روز دانشجو به سراغ دو نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) رفته‌ایم که اتفاقاً دانشجوی همین دانشگاه در سال‌های گذشته بوده‌اند.

با اجبار و هم‌چشمی نمی‌توان «دانشجو» شد
«دکتر رضا امین‌زاده» 

42 ساله، دانش‌آموخته مقطع دکترای رشته «روان‌شناسی ورزش» از دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در سال1396 است و هم اکنون استادیار رشته «علوم ورزشی» و عضو هیئت علمی و مدیر گروه همین رشته در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) است. وی جزو نخستین دانشجویان ورودی رشته تربیت بدنی این دانشگاه در سال1378 است و جزو نخستین دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی همین رشته در سال1382 از دانشگاه امام رضا(ع) به شمار می‌رود. 
وی در تعریف عنوان دانشجو می‌گوید: دانشجو کسی است که با نشاط و علاقه، به کسب و آموختن دانش و علم 
می پردازد. دانشجو با دانش‌آموز تفاوت دارد، دانشجو کسی است که جوینده و دنبال‌کننده علم و دانش است. کسی با دستور و فرمایش و با اجبار یا چشم و همچشمی، دانشجو نمی‌شود. دانشجوی واقعی کسی است که لذت و شیرینی کسب دانش را با تمام وجود احساس می‌کند و از جویندگی علم خسته و ملول نمی‌شود. ضمناً دانشجو باید براساس فرمایش رهبر انقلاب به دنبال تحصیل، تذهیب و ورزش باشد. به نظر من ورزش کردن و علاقه‌مندی به ورزش بسیار حائز اهمیت است که رهبر انقلاب در کنار تحصیل و تذهیب به آن اشاره کرده‌اند.
مسئولیت دانشجویان دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) 
وی درباره اینکه چرا دانشگاه امام رضا(ع) را برای تحصیل انتخاب کرده است می‌گوید: من بر اساس رتبه کنکور سراسری در سال 1378 و علاقه‌مندی به تشکیلات امام رضا(ع) این دانشگاه را انتخاب کردم. البته انتساب این دانشگاه به دستگاه امام هشتم(ع) هم موجب تبرک و تیمن است و هم مسئولیت‌آور خواهد بود.
این استادیار رشته علوم ورزشی معتقد است: انتساب این دانشگاه به نام امام رضا(ع) بسیار حائز اهمیت است. دانشجویان  این دانشگاه علاوه بر کسب دانش باید به دنبال آموختن فرهنگ و سیره رضوی نیز باشند، البته امام رضا(ع) بر پایه آموزه‌های اسلامی متعلق به همه  انسان‌ها هستند، همه باید امام رضایی باشند، اما امام رضایی شدن در دستگاه امام هشتم(ع) به نظر من وظیفه دانشجویان این دانشگاه و همه کارکنان و خدام  آستان قدس رضوی است.
ما ریزه‌خوار علمی سفره امام هشتم(ع) هستیم
مدیر گروه رشته علوم ورزشی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) درباره احساس خود از اینکه روزی دانشجوی این دانشگاه بوده و هم اکنون استادیار این دانشگاه است، بیان می‌دارد: من از کلاس دوم دبستان در رشته دوومیدانی فعالیت می‌کردم و علاقه‌ فراوانی به این رشته داشتم و در دوران تحصیلات مدرسه، قهرمان آموزشگاه‌های مشهد و ناحیه 2 آموزش و پرورش مشهد شدم، اما هیچ وقت فکر نمی‌کردم روزی دانشجوی رشته تربیت بدنی در دانشگاه امام رضا(ع) شوم و پس از دانش‌آموختگی نیز در این دانشگاه استخدام و عضو هیئت علمی شوم. احساس می‌کنم من و همکارانم ریزه‌خوار علمی سفره حضرت امام هشتم(ع) هستیم و باید خدای متعال را بابت این نعمت و توفیق سپاسگزار باشیم. 
وی ادامه می‌دهد: بیشتر وقت‌ها با خودم فکر می‌کنم مسئولیتم از دوران دانشجویی در این دانشگاه بیشتر شده است چون  مدیر گروه وظیفه راهنمایی و کمک به دانشجویان را  هم بر عهده دارد. اصلاً هر سمت و عنوانی در دستگاه امام رضا(ع) داشته باشیم باید پاسخگوی مسئولیت خود باشیم. انتساب به این دستگاه هم افتخارآفرین است و هم مسئولیت‌آور.

بهترین «درسی» که باید بیاموزیم
امین‌زاده درباره اینکه از دوران دانشجویی تاکنون که استادیار این دانشگاه است، بهترین درسی که آموخته است چه بوده، می‌گوید: بهترین درسی که تاکنون در این دانشگاه منتسب به امام هشتم(ع) آموختم، درس عبودیت خدا و اطاعت از صاحب دستگاه یعنی امام هشتم(ع) است. هر روز کار کردن در این دستگاه همراه با درس‌آموزی و کسب تجربه است. اینجا دستگاه عالم آل محمد(ص) است و باید از سنت، سیره و فرمایشات حضرت رضا(ع) هر روز درس زندگی مؤمنانه فراگیریم.
باید «مهندس برق» می‌شدم اما «زبان انگلیسی» را انتخاب کردم
آیدا فیروزیان پوراصفهانی، 37 ساله، دارای مدرک «دکترای زبان‌شناسی همگانی» از دانشگاه فردوسی مشهد است. وی دانشجوی ورودی مهر سال 1381 دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در مقطع کارشناسی رشته مترجمی زبان انگلیسی بوده و هم اکنون عضو هیئت علمی گروه زبان انگلیسی این دانشگاه است. 
خودش در این باره می‌گوید: به دلیل علاقه‌مندی به رشته زبان انگلیسی، این رشته را برای ادامه تحصیل در دانشگاه انتخاب کردم. از دوران کودکی و به علت علاقه‌ای که داشتم، در کلاس‌های آموزش زبان انگلیسی آموزشگاه‌های مختلف شرکت می‌کردم، البته در دبیرستان رشته ریاضی فیزیک می‌خواندم و در کنکور سراسری سال1381 در رشته مهندسی برق دانشگاه بیرجند قبول شدم، ولی به دلیل دوری راه و بعد مسافت و علاقه‌مندی به رشته زبان انگلیسی، تصمیم به ادامه تحصیل در این رشته گرفتم. البته در آن سال (1381) رشته مترجمی زبان انگلیسی که مورد علاقه من بود در شهر مشهد فقط در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) وجود داشت. در سال1384 در مقطع کارشناسی از این دانشگاه دانش‌آموخته شدم و به دلیل اینکه در سال 1385 رشته زبان‌شناسی همگانی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) وجود نداشت، به ناچار پس از قبولی در آزمون کارشناسی ارشد، برای ادامه تحصیل به دانشگاه فردوسی مشهد رفتم. البته پس از دانش‌آموختگی من، شاید بیش از 10 سال است که در مقطع کارشناسی ارشد، رشته مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) راه افتاده است. در سال 1393 هم مدرک دکترای خود را در رشته زبان‌شناسی همگانی از دانشگاه فردوسی مشهد دریافت کردم و پس از انجام مراحل اداری، مصاحبه، گزینش و... عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) شدم.

همه باید دانشجوی مکتب و فرهنگ امام رضا(ع) باشیم
وی درباره دانشجو بودن در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) می‌گوید: این دانشگاه منتسب به تشکیلات بارگاه مقدس حضرت امام هشتم(ع) است و این انتساب علاوه بر اعتبار علمی و فرهنگی، اعتبار هویتی و مذهبی هم به دنبال دارد و دانشجویان این دانشگاه تنها نباید به دنبال کسب علم و دانش باشند، بلکه از همه مهم‌تر باید به این انتساب توجه کنند. هر انتسابی یک خصوصیاتی داشته و یکسری مسئولیت‌ها به دنبال دارد. البته این جمله به این معنی نیست که فقط دانشجویان دانشگاه امام رضا(ع) باید نسبت به کسب علم، اخلاق اسلامی، عمل به آموزه‌های دینی و... اهتمام ویژه داشته باشند بلکه دانشجویان باید دستورات امام رضا(ع) را سرلوحه کار و زندگی خود قرار دهند  اما در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) باید بیش از جاهای دیگر نسبت به عمل به سیره رضوی تلاش و کوشش شود، هر چند که معتقدم همه ما در هر رشته، عنوان، سمت، پست و مقامی که هستیم باید دانشجوی مکتب، فرهنگ و سیره رضوی باشیم.

همچنان «دانشجوی» این آستانم
این عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) درباره اهمیت و خصوصیات دانشجو بودن می‌گوید: اهمیت دانشجو بودن، قابل قیاس با دانش‌آموز بودن نیست. به دانش‌آموز به نوعی و طبق یکسری تعاریف و روش‌های مصطلح آموزشی، دروسی آموخته می‌شود اما دانشجو با علاقه شخصی خود و برای آموختن دانش، به دنبال کسب دانش و یا همان جویندگی دانش با انگیزه و علاقه فراوان می‌رود. 
وی درباره کسب دانش در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) می‌گوید: من خودم در سال‌های قبل دانشجوی این دانشگاه بودم و همیشه به نوعی خودم را در محضر امام هشتم(ع) احساس می‌کردم. برای من یک نوع افتخار بود که در این دانشگاه منتسب به امام هشتم(ع) درس بخوانم. هم اکنون هم که افتخار خدمت در سنگر دیگری و به عنوان عضو هیئت علمی در این دانشگاه را خداوند نصیبم کرده است، احساسم این است که همچنان دانشجوی آستان مبارک حضرت رضا(ع) هستم. دانشجویی در محضر امام هشتم(ع) را پایانی نیست.