printlogo


روایتی از خدمات بنیاد کرامت رضوی در مناطق کم‌برخوردار کشور
دست در دست محرومان
رد پای بنیاد کرامت رضوی و خدماتش در همه نقاط محروم و کم‌برخوردار کشور و در حوزه کمک‌های معیشتی، فرهنگی، درمانی، اشتغال‌زایی و... دیده می‌شود. برای اطلاع از نوع و میزان این خدمات با محسن عقدایی، مدیر امور محرومین معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی به گفت‌وگو نشستیم.

عقدایی می‌گوید: مهم‌ترین اقدام این معاونت در حوزه اشتغال‌زایی و کمک به توانمندسازی اقشار کم‌بضاعت در شماری از استان‌های کم‌برخوردار کشورمان بوده است. راه‌اندازی دامداری‌های ۲۰رأسی دام سبک خانگی در سه استان سیل‌زده و همچنین ایجاد واحدهای دامداری دام سنگین و گاومیش از جمله این خدمات بوده که علاوه بر حمایت از آسیب‌دیدگان به رفع نیازهای کشور در این حوزه هم توجه داشتیم. به عبارتی در شرایطی که کشورمان در حوزه پرورش دام و تأمین نهاده‌های دامی دچار مشکل است، غالب اقدام‌های ما در زمینه ارائه تسهیلات کارگشایی است و برای ارائه آن و راه‌اندازی مشاغل جدید، مدلی از زنجیره تولید تعریف شد، طوری که برای افرادی که کارشان در اثر سیل از دست رفته بود، دوباره شغل ایجاد شد.
 
پویش‌‌های پربرکت 
عقدایی در خصوص اجرای طرح‌های توانمندسازی بانوان هم می‌گوید: طی تفاهمی بین بنیاد کرامت رضوی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در هشت استان کشور افزون بر ۴۰۰ نفر با اعتبار ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند. این تفاهم با هدف احیا و راه‌اندازی مشاغل مرتبط با صنایع دستی به امضا رسید و مشمولان این تسهیلات نیز زنان سرپرست خانوار و آسیب‌دیدگان از کرونا هستند.جالب است بدانید مجریان طرح‌های ملی بنیاد کرامت رضوی، شبکه خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی هستند که در ۳۱ استان کشور فعال و با معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در ارتباط هستند.
عقدایی می‌گوید: با کمک این کانون‌های مردمی و حسب دستور رهبر معظم انقلاب برای رزمایش مواسات و همدلی مؤمنانه، پویشی ملی با عنوان «سفره مهربانی» در دستور کار بنیاد کرامت رضوی قرار گرفت و این پویش با استقبال مردمی در چهار مرحله تداوم پیدا کرد و حدود ۲ میلیون بسته معیشتی تأمین و توزیع شد.
جامعه هدف مرحله اول سفره مهربانی، استان‌های کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان بودند که از سیل دچار آسیب شده بودند. در مرحله دوم این پویش، سطح بیشتری از کشور را زیر پوشش قرار داد. در سفره مهربانی۳ نیز با مشارکت خیران و آستان قدس رضوی اقدام به تهیه و توزیع کارت اعتباری بین محرومان شد و پس از آن مرحله چهارم پویش سفره مهربانی با قوت بیشتری در سطح ملی آغاز شد که در نتیجه این مرحله، افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال از محل کمک‌های مردمی و نیکوکاران جمع‌آوری و۵۰۰ هزار بسته ارزاق معیشتی بین اقشار بی‌بضاعت کشور توزیع شد. 

در کنار زلزله‌زدگان
یکی از مأموریت‌های بنیاد کرامت رضوی، ورود به مناطق بحران‌زده از بلایای طبیعی برای کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان است که با حمایت مالی و معنوی آستان قدس و حضور شبکه خادمیاران رضوی صورت می‌گیرد.مدیر امور محرومین معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در این خصوص می‌گوید: پس از وقوع زلزله شهرستان رامیان استان گلستان، ۴۰منزل مسکونی مردم منطقه بازسازی شد و ۱۹منزل محرومان نیز تا دهه فجر بازسازی خواهد شد. همچنین با حضور در منطقه زلزله‌زده سی‌سخت استان کهگیلویه و بویراحمد، خدمات حمایتی مختلفی از جمله بسته‌های معیشتی به مردم ارائه شد. پس از زلزله آذربایجان شرقی نیز نسبت به تأمین وسایل گرمایشی آسیب‌دیدگان اقداماتی صورت گرفت. پس از سیل سیستان و بلوچستان دست‌کم ۴۰ هزار بسته غذایی از طریق بنیاد کرامت رضوی به دست مردم رسید و شبکه آب شرب ۷۰ روستا بازسازی و تکمیل شد.  در حوزه درمان و سلامت هم بنیاد کرامت رضوی با برگزاری اردوهای جهادی مستمر، تجهیز بیمارستان و... ورود کرده است. 
 
خدمات زیرساختی و عمرانی
در حوزه عمرانی و خدمات زیرساختی هم رد پای بنیاد کرامت رضوی دیده می‌شود که حفر ۵۰ حلقه چاه آب برای ایجاد اشتغال در ۵۰ هکتار زمین کشاورزی در مناطق محروم ‌سیستان و بلوچستان از جمله آن است.این بنیاد همچنین در نظر دارد برای بهره‌مندی بیشتر ساکنان مناطق موقوفه‌دار حسب اقتضائات وقف‌نامه، خدماتی ارائه کند تا به آبادانی این مناطق کمک شود. عقدایی می‌گوید: در همین راستا در حسین‌آباد جنگل نیشابور و روستای چاهداشی در نهبندان خراسان جنوبی طرح‌هایی در دست اجراست تا در مناطق موقوفه‌دار که در واقع ملک حضرت رضا(ع) است، اقدامات قابل توجهی به سرانجام برسد.حمایت از زوج‌های جوان و تشکیل خانواده از طریق تأمین جهیزیه زوجین جوان و کم‌برخوردار و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای آن‌ها و تشرف سه‌روزه به مشهد و حرم رضوی از دیگر طرح‌های بنیاد کرامت رضوی است.