printlogo


روایت حمایت از کودکان بی‌سرپرست در طرح «مهر همدلی، خدمت رضوی»
مثل فرزند خودم
حرف تازه‌ای نیست اگر بشنویم خادمان بارگاه منور رضوی برای حمایت از قشری کم برخوردار آستین مهر و همت بالا زده‌اند! و قطعاً مشارکت در یک حرکت خیرخواهانه را هم بخشی از ساعات خدمتگزاری خود در هر نقطه از حرم مطهر رضوی می‌دانند. اما این بار، موضوع خدمت و همدلی کمی برایشان تفاوت دارد، چون می‌گویند که انگار کاری برای فرزندان خود می‌کنند.

برکات یک بازدید هفتگی
طرح «مهر همدلی، خدمت رضوی» از اولین ثمرات بازدیدهای پنجشنبه تولیت آستان قدس رضوی از مراکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست شهر مشهد است که به همت خادمان بارگاه نورانی ثامن الحجج(ع) و با هدف تهیه پوشاک گرم مناسب فصل سرما برای یک‌هزارو600 کودک بی‌سرپرست استان آغاز شده و قرار است که این مسیر پرخیر و برکت خدمت و همدلی به هموطنان نیازمند همچنان ادامه داشته باشد. در طرح « مهر همدلی ، خدمت رضوی» نماینده‌ همه رسته‌های خدمت از خادمان، دربانان، فراشان، کفشداران و... حضور دارند. البته همگی در یک صفت مشترک‌اند؛ همگی خادم بارگاه ملک پاسبان امام مهربانی‌ها هستند. وقتی از خادمی که در جمع حاضر حضور دارد می‌پرسم، چرا هر وقت از خادمان برای باز کردن گرهی دعوت می‌شود، این طور پر شورواشتیاق مشارکت می‌کنند؟ لُب کلام را می‌گوید: «مگر نوکری بدون تبعیت بی‌چون و چرا و بله گفتن به مولا هم می‌شود ؟»
مصطفی آشنایی؛ مسئول کشیک دوم
 کفشداران حرم مطهر، یکی از دست‌اندرکاران اصلی کمک به اجرای این طرح بوده. از آن مو سپید کرده‌های خدمتگزاری در آستان نورانی حضرت رضا(ع) که تا امروز به قدر عمری 30 ساله در خدمت زائران و مجاوران امام رئوف بوده است. او یکی از خادمانی بود که دو هفته گذشته، همراه تولیت آستان قدس از مرکز نگهداری از کودکان کار و خیابانی «صدف» بازدید داشت و دست به‌نقد، با اهدای کارت هدیه 500 هزار تومانی به تعداد بچه‌ها از طرف کشیک خدمتی خود، دل جمعی از بچه‌های کار و خیابان شهر مشهد را شاد کرد.
او می‌گوید: تولیت آستان قدس رضوی ، غیر از هدایای نقدی و غیر نقدی از جمله کاپشن و البسه گرم برای همه بچه‌های ساکن در مرکز «صدف»، بدهکاری چند تن از پدرهای بچه‌ها را هم تقبل کردند تا از زندان آزاد شوند و به آغوش خانواده خود برگردند.

همراهی پدرانه با 
فرزندان بی‌پشت و پناه

محمد علاقه‌بند نیز از اهالی خدمت در این آستان ملکوتی است و خود را این طور معرفی می‌کند: «در کشیک ششم کفشداران، بیشتر از 33 سال است که مشغول خدمت به زائران امام هشتم هستم» او حرف را با شکرانه حضور در این فرصت خدمتگزاری شروع می‌کند و در ادامه می‌گوید: خدا را شکر، دوستان و خادمان عزیز ما مثل این پویش در حرکت‌های بسیاری شرکت داشته‌اند؛ از حضور در آسایشگاه‌ها و همدلی با اقشار کم برخوردار تا کمک به تهیه بسته‌های معیشتی و بهداشتی از آغاز شیوع 
کرونا ... و حالا با دل و جان در قالب طرح مهر همدلی، خادم جمعی از فرزندان بی‌پشت و پناه خودشان شده‌اند».
او اضافه می‌کند: در آستانه فصل سرما هستیم، وقتی شنیدیم که تعدادی از بچه‎ هاجز نداشتن خانه و کاشانه و سایه والدین، حتی لباس گرم برای پوشیدن ندارند، حقیقتاً احساس کردیم قرار است برای خانواده خودمان لباس گرم تهیه کنیم. در واقع با این کار اول دل خودمان شاد شد.  
 همدلی با همه دارایی
مثل همه حرکت‌های مهم اجتماعی که بانوان و مادران هم نقش مهمی در آن‌ها دارند، در این پویش نیز بانوان مشارکتی پرشور نشان دادند. در جمع بانوان خادمه، به سراغ هر کدامشان رفتیم، زهرا سرائیان را معرفی کردند. از همان چند جمله اولش و چشمانی که از محبت تر شد، نشان داد که پیشتر از آنکه به عنوان خادم در این پویش کاری کرده باشد، در مقام مادری مهربان و دلسوز حضور داشته است.
او ماجرای خدمتشان را این طور تعریف کرد: همین که بین خدمه کشیک مطرح شد که چندصد کودک یتیم، در این سرما حتی لباس گرم ندارند، انگار دلشان را آتش زدند. به خانم‌ها گفتم که همان طور که دوست دارید، بچه‌های خودتان گرم باشند، الان تعداد زیادی از کودکان پوشش مناسب ندارند. به محض تمام شدن حرفم، طوری استقبال شد که غافل‌گیر شدم. باور نکردنی است، آن‌هایی که به ظاهر وسع چندانی ندارند، خیلی زودتر از دیگران و با همه داشته‌هایشان مشارکت ‌کردند. 
از بین خادمان داشتیم بانویی را که خودش در حال دریافت کمک‌های معیشتی ماهانه است، ولی از اولین کسانی بود که دست دراز کرد تا مشارکت کند و با وجود اینکه 20 هزار تومان به دستم داد ولی به چشمم دیدم که با همه وجودش آن را 
هدیه کرد.