printlogo


گزارش قدس از دومین رویداد ملی سفینه‌النجاه که با حضور 500 هنرمند در حرم مطهر رضوی برگزار شد 
همزبانی هنر و ارزش‌ها
مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های آستان قدس رضوی 24 تا 26 خرداد ماه امسال میزبان برگزاری دومین رویداد ملی سفینه النجاه بود. در این رویداد حدود 500 نفر از هنرمندان و استادان هنری پای کار بودند تا طرح‌هایی با محوریت امام حسین(ع)، اربعین و فلسطین ارائه کنند. این رویداد ملی در حالی به کار خود پایان داد که شرکت‌کنندگان آثار طراحی شده خود را برای ارائه در راهپیمایی جهانی اربعین آماده کردند.


رویدادی با محوریت روایت‌گری
علیرضا رحیمی، دبیر دومین رویداد ملی سفینه النجاه درباره برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای برگزاری این رویداد، توضیح داد: «برنامه‌ریزی برگزاری دومین رویداد ملی سفینه النجاه از یک سال پیش انجام گرفته است. از دو ماه پیش فراخوانی برای نام‌نویسی شرکت‌کنندگان اعلام شد که تا ۲۰ اردیبهشت ادامه داشت. در ادامه مراحل گزینش نفرات آغاز و از میان هزار و 11 داوطلب، ۴۰۰ نفر پذیرش شدند».
بر پایه گفته رحیمی این رویداد به صورت ملی برگزار شده و در آن شرکت‌کنندگانی از 30 استان کشور به کمک حدود 30 استاد و مدرس آثاری را طراحی کرده‌اند؛ «هنرمندان به مدت سه روز از 24 تا 26 خرداد ماه از ساعت ۸ تا ۲۰  در محل نمایشگاه‌های آستان در قالب هشت رشته گرافیک، تصویرسازی، حروف‌نگاری، گرافیک متحرک، تولیدات صوتی، تولیدات ویدئویی، نقاشی و عکاسی به تولید اثر پرداختند». 
وی هدف از برگزاری دومین رویداد ملی سفینه النجاه را روایت‌گری درباره امام حسین(ع)، اربعین و فلسطین ذکر کرد و ادامه داد: «این رویداد که نخستین دوره آن در مرداد ۱۴۰۱ برگزار شد به صورت محصول‌محور بوده به این صورت که هنرمندان در هشت قالب مختلف آثار متفاوتی مانند کتیبه، پرچم، نقوش روی لباس، اکسسوار، نوشت‌افزار و... را طراحی کردند».
رحیمی با اشاره به اتفاق‌های دیگری که در حاشیه این رویداد رقم خورد، افزود: «برنامه‌های دیگری نیز مابین این رویداد اتفاق افتاد. خادمی افتخاری برخی شرکت‌کنندگان در چایخانه حضرت رضا(ع) از جمله آن بود. همچنین اختتامیه دوازدهمین دوره سوگواره‌های عاشورایی هیئت و معرفی بانوی پرچمدار فاطمی برای دومین سال دیگر اتفاق‌های رقم خورده در خلال برگزاری این رویداد بود».

آستان قدس رضوی در کنار مجموعه‌های مردم‌نهاد مذهبی
مدیر مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی در ابتدا گفت: «این رویداد با حضور ۵۰۰ نفر از استادان و هنرمندان برجسته کشور با محوریت اربعین در مرکز نمایشگاه‌ها و همایش‌های آستان قدس رضوی برگزار شد».
امیر خالقی هدف از برگزاری دومین رویداد ملی سفینه النجاه را بررسی روایت عاشورا و نحوه برخورد امام حسین(ع) با ظلم و ستم دانست و درباره محورهای این رویداد ملی افزود: «محورهای این رویداد شامل سرفصل‌هایی نظیر «کدام حسین، کدام روایت؟ کدام اربعین، کدام روایت؟ کدام فلسطین و کدام روایت؟» می‌شود. رویداد‌های اینچنینی، روایتگر حادثه عاشوراست و امام حسین(ع) را از وجه مظلوم مقتدر یا مظلوم منظلم، مورد بررسی قرار می‌دهند؛ به این معنی که نشان دهد امام حسین(ع) مظلوم مقتدر بودند».
وی درباره علت انتخاب موضوعات محوری دومین رویداد ملی سفینه النجاه اضافه کرد: «با توجه به اتفاق‌های اخیر این تصمیم از سوی دبیرخانه اجرایی رویداد اتخاذ شد. انتخاب این موضوعات به منظور ارائه محصولات طراحی شده در همایش جهانی اربعین است تا شرکت‌کنندگانی که از کشورهای مختلف در این راهپیمایی جهانی حضور پیدا می‌کنند از آن‌ها استفاده کنند».
خالقی درباره نقش آستان قدس رضوی در برگزاری این رویداد توضیح داد: «حسب دستور تولیت و قائم‌ مقام محترم، ما وظیفه داریم در حد امکان از مجموعه‌های مردمی که در راه ترویج شعائر دینی و در راستای موضوعات مربوط به اهل بیت(ع) اقدام‌های هنری و فرهنگی انجام می‌دهند، حمایت کنیم. در برگزاری این رویداد نیز 18گروه مردمی نقش داشتند که ما با اختصاص دادن مکانی در حرم مطهر و در اختیار گذاشتن امکاناتی که داشتیم، فضایی را برای برگزاری این رویداد آماده کردیم».

خبرنگار: زهرا زنگنه