printlogo


اعلام تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ از سوی دولت آلمان جز ادامه خوش‌رقصی‌های برلین برای تل‌آویو چه معنایی دارد؟
سنگ‌پرانی به چراغ روشن اسلام در اروپاش
وزارت کشور آلمان روز چهارشنبه با مطرح کردن این ادعای واهی که مرکز اسلامی هامبورگ اهداف اسلام افراطی را دنبال می‌کند، فعالیت‌های این مرکز و  نهادهای زیرمجموعه آن را ممنوع اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت کشور آلمان در بیانیه‌ای اعلام کرده ۵۳ساختمان این سازمان در ساعات اولیه چهارشنبه با حکم یک دادگاه در هشت ایالت مورد تفتیش و بازرسی قرار گرفته است.


علاوه بر مرکز اسلامی هامبورگ که یکی از شناخته‌شده‌ترین مراکز مذهبی در آلمان است، فعالیت‌های سایر زیرشاخه‌های این مرکز در شهرهای فرانکفورت، مونیخ و برلین نیز ممنوع اعلام و چهار مسجد شیعیان نیز در پی این اقدام بسته خواهند شد. وزارت کشور آلمان مدعی شده شواهد و مدارک گردآوری شده از ۵۵مورد املاک این سازمان در نوامبر، مبنای ممنوعیت فعالیت سازمان قرار گرفت.
نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان در این باره با بیان اینکه این ممنوعیت شامل مقابله با مذهب شیعه نمی‌شود، مدعی شده مرکز اسلامی هامبورگ ضمن حمایت از حزب‌الله لبنان، با ایران ارتباط داشته و به دنبال ایجاد یک حکومت دینی بوده است!

آلمان خود را مدیون صهیونیسم می‌داند
در پی این اقدام برلین، وزارت خارجه ایران روز گذشته سفیر آلمان را به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید خود را در قبال بستن تعدادی از مراکز اسلامی در این کشور به وی ابلاغ کرد. 
حجت‌الاسلام سیدعبدالله حسینی، مدیر و مؤسس مرکز اسلامی آفریقای جنوبی در گفت‌وگو با قدس در تحلیل رخداد اخیر گفت: به نظر می رسد رژیم حاکم بر آلمان به واسطه پیشینه تاریخی و رویکرد افراط گرایانه‌ای که در زمان جنگ دوم جهانی در قبال یهودیان داشته‌اند به نحوی خودشان را مدیون رژیم صهیونیستی می‌دانند و حمایت بی‌قید و شرط برلین از تل‌آویو در جنگ غزه نیز مؤید همین سرسپردگی است.
حسینی با اشاره به وضع قوانین سخت در آلمان علیه هرگونه اقدام بر ضد رژیم صهیونیستی یا ممانعت از برگزاری هرگونه تجمع و راهپیمایی اعتراضی در حمایت از فلسطین و علیه رژیم اسرائیل، تصریح کرد: این حجم از حمایت برلین از تل‌آویو تا حدی است که می‌توان رژیم آلمان را رژیم صهیونیستی دوم قلمداد کرد.

تلاش برای برخورد با مراکز اسلامی حامی فلسطین
مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی با اشاره به برگزاری برخی تظاهرات‌ها و تجمعات ضد صهیونیستی پس از عملیات طوفان‌الاقصی و در محکومیت حمله ددمنشانه اسرائیل به غزه در روزهای پس از 7 اکتبر، افزود: دولت آلمان از آن زمان تاکنون تلاش کرده برپایی این تجمعات را به برخی مراکز و اماکن مذهبی اسلامی نسبت دهد و یکی از مراکزی که مورد توجه برلین قرار گرفته، مرکز اسلامی هامبورگ و مراکز مرتبط با این مرکز در شهرهای مختلف این کشور بوده است. این در حالی است که مرکز اسلامی هامبورگ یکی از مراکز اسلامی و نهادهای شناخته شده مذهبی و مدنی  است که سال‌هاست در این کشور فعالیت می‌کند و تاکنون سابقه هیچ‌گونه فعالیت سیاسی علیه حاکمیت آلمان را نداشته و اقدام کنونی دولت برلین در تفتیش و ممنوع کردن فعالیت این مرکز نشان‌دهنده عمق نفوذ صهیونیست‌ها و میزان سرسپردگی رژیم آلمان به تل‌آویو است.

بهانه‌جویی برلین برای برخورد با مرکز اسلامی هامبورگ
حجت‌الاسلام دکتر علی خیاط عضو هیئت علمی معاونت بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری و سرپرست پیشین رایزنی فرهنگی ایران در لبنان نیز درباره اقدام برلین علیه مرکز اسلامی هامبورگ به قدس گفت: دولت آلمان مدت‌هاست به دنبال برخورد با مراکز اسلامی مرتبط با شیعیان به‌خصوص مراکز نزدیک به ایران بوده و در شرایط کنونی و پس از هجوم وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه و رخ دادن برخی تجمعات اعتراضی در سراسر آلمان، دولت برلین به بهانه حمایت این مرکز از این اعتراضات ضدصهیونیستی و بر اساس ادعای واهی دست به چنین اقدامی زده است.
خیاط تأکید کرد: آنچه در غزه رخ داد و حمایت معنوی تهران از مردم بی‌دفاع غزه و در ادامه، برخوردی که در وعده صادق با رژیم صهیونیستی صورت گرفت، رژیم آلمان را که پیش‌تر سرسپردگی خود را به رژیم صهیونیستی نشان داده بود بر آن داشت با دست زدن به چنین اقدامی و بستن مراکز اسلامی مرتبط با شیعیان و ایران که در ادامه روند کمک‌ به تل‌آویو صورت گرفته، مهر تأییدی بر حمایت تمام قد خود از رژیم صهیونیستی بزند.

اقدام سیاسی مذهبی
وی اقدام برلین علیه مرکز اسلامی هامبورگ را یک حرکت سیاسی مذهبی دانست و تأکید کرد: آنچه کشورهای غربی از مذهب و فعالیت مذهبی انتظار دارند همان اسلام انگلیسی است، اما زمانی که یک مرکز در راستای حمایت از مظلوم که یکی از شعارهای اصلی و اولویت‌دار اسلام است، دست به اقدام بزند به مذاق دولتمردان این کشورها خوش نمی‌آید و به دنبال بهانه‌ای برای خاموش کردن این صدا هستند، چرا که دین و مذهبی که حامی مظلومان و صدای آن‌ها باشد نمی‌تواند مذهب مطلوبی برای حاکمان سرسپرده به صهیونیسم باشد و تلاش خواهند کرد با آن برخورد کنند.
وی حمایت مسلمانان و مراکز اسلامی در سراسر جهان از مردم غزه را اقدامی در راستای تحقق یکی از ارکان اساسی اسلام عنوان و تأکید کرد: حمایت از مردم غزه و حمایت از هر مظلومی بیش از آنکه یک اقدام سیاسی تلقی شود، یک اقدام مذهبی و وظیفه تمام مسلمانان و دینداران جهان است.
معاون سابق بعثه مقام معظم رهبری اقدام اخیر برلین را در راستای ادامه خوش‌رقصی‌‌های برلین برای تل‌آویو دانست و تصریح کرد: به نظر می‌رسد سران برلین هنوز خود را مدیون صهیونیست‌ها می‌دانند و از هر فرصتی برای حمایت از آن‌ها استفاده می‌کنند و در حالی‌که رژیم صهیونیستی به‌شدت از سوی افکار عمومی تحت فشار است با دست زدن به اقدامی مانند بستن مرکز اسلامی هامبورگ، حمایت خود را از این رژیم در شرایط دشوار کنونی به‌وضوح نشان می‌دهند.

خبرنگار: سید احمد موسوی